Ugrás a fő tartalomra

Kódblokk

Sziasztok!

Esik, sötét van és ilyenkor senkinek nincs semmihez kedve. Én sem haladok jól a Git cikkekkel, ezért megpróbálom közben a blogot is csinosítani. (Mert a halogatás életforma, nem állapot.)

A kísérleteimet legtöbbször a Codepen oldalán csinálom, mert nagyon gyorsan és egyszerűen lehet prototípusokat felhúzni. A fejléccel sokat próbálkoztam, a blogbejegyzések címe még most sem tetszik igazán és azt sem tudom, pontosan hogyan foglom átalakítani a címkéket. De a legtöbb problémát mégis a kódblokkok dizájnja jelenti.

Van három, ami mind más, de nem tudom, melyik lenne a jó irány. Az első sötétebb háttérrel dolgozik, ami a világos blogon jól mutathat.

Egy Pen "new code boxes" (új kódblokkok) címmel Szuzstól (@szuzs) a CodePen oldalán.

De kissé oldschool. Itt egy másik, ez a régi CSS-Tricks kódblokkok stílusát utánozza, amit nem szűnök meg imádni. Az az oldal zseniális.

Egy Pen "CSS-Tricks style code blocks" (CSS_Trick stílusú kódblokkok) címmel Szuzstól (@szuzs) a CodePen oldalán.

Azonban ez nem illik a nagyon lecsupaszított jelenlegi dizájnhoz. Végül a legutolsó verzió, ami már alkalmazza ugyanazt a szintaxiskiemelést (kódszínezést), amit én is használok a blogon jelenleg:

Egy Pen "Colored coding blocks" (színes kódblokkok) címmel Szuzstól (@szuzs) a CodePen oldalán.

Szóval ezek között gondolkodom most, de inkább kikérem valaki véleményét, aki ért is a dizájnhoz, mert egyedül láthatóan nem tudok döntésre jutni.

Bármelyiknél látszik a HTML és a CSS kód is, csak nyissátok meg a megfelelő füleket. Sőt, az "Edit on CodePen" linken akár szerkeszthetitek is. Nem kell regisztrálni vagy bejelentkezni, de ha szerkeszted, akkor egyedi URL-t kap, amit kénytelen leszel megjegyezni. (Ha regisztrálsz [mellesleg ingyenes], akkor megjegyzi neked az oldal és menti a munkáidat. De akkor is egyedi URL-t kap minden.)


Nektek mi a véleményetek? Melyik tetszik jobban? Van egy teljesen más dizájn jönne be? Várom a kommeneteket! 🙂

Addig is kitartást és jó blogolást!

Megjegyzések