Ugrás a fő tartalomra

A blog célja

Üdvözlök mindenkit!

A magyar blogéletben kiválóbbnál kiválóbb oldalak foglalkoznak webdesignnal, tesznek közzé HTML és CSS kódokat, alkalmanként egy kis kliens oldali programozás is akad; ám elvétve találni olyan blogot, ami igazán a színfalak mögötti világra koncentrálna.

Ebben a blogban nem célom, hogy teljes mintákat adjak közre, bemutassam a legújabb trendeket, vagy csinos szövegdobozokat hozzak. Sokkal inkább a miértekre szeretnék koncentrálni és részletesen elmagyarázom egy-egy kódrészlet működését. Leginkább a Blogger "hackelésére" fókuszálok.

Ha tanulni szeretnél, gyere bátran! Előképzettség, webes ismeretek nem szükségesek. Neked az Alapozás szekciót javaslom: itt kapnak helyet a különféle bevezető cikkek. Nem részletes dokumentációkat adok közzé, inkább csak egy összefoglalást például a Blogger működéséről, a HTML/CSS/JavaScript nyelvekről, sok linkkel más oldalakra, ahol további olvasnivalót találsz, ha komolyabban elmélyülnél a témákban.

Gyakorlati példák érdekelnek? A Tutorial menüpontot keresd! Ebben a szekcióban a kezdő lépésektől a haladó technikákig mindenről lesz szó. Igyekszem sorrendben haladni, és az egyszerűbb módszereket előbb bemutatni. Kezdőknek érdemes előbb a korai cikkeket böngészni, de aki tisztában van az alapokkal, ugorhat rögtön a mély vízbe. A posztok címében elhelyezett színkódok segítenek a tájékozódásban: az egyszerűbb technikák zölddel, a közepesen nehezek kékkel, a nehéznek mondhatóak sárgával, végül a kifejezetten bonyolult, komolyabb előismereteket igénylő módszerek pirossal jelennek meg. Ezeket a kategóriákat a menüből is előhívhatod.

Ha csak "vihető" kódok érdekelnek, talán nem a legjobb helyen jársz. A cikkekben ugyan közzéteszek kódrészeket, de sosem egyben, készre főzve. A lényeg a szövegben rejlik. A blog célja, hogy megértsd, mit használsz, és ez nem mindig a könnyebb út.

Problémád akadt, de nem találod a választ? Kérdezz nyugodtan! Ne feledd: nincs rossz kérdés! Ha sehol sem találtad a választ, a kommentelés lehetősége mindig nyitva áll. Nem az egyes cikkekhez kapcsolódó kérdésed esetén használd a Kapcsolat menüt.

Köszönöm az olvasást és jó böngészést kívánok:

Szuzs

Megjegyzések